Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Λαβράκι στη λαδόκολλα με τζίντζερ και lime


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : 

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗ 

 Μια πανεύκολη συνταγή για ολόφρεσκο ψάρι που θα είναι έτοιμο στο τραπέζι σας μέχρι να πείτε… τζίντζερ.

Αρωματίζουμε ολόφρεσκο λαβράκι με λεμονόχορτο, lime και φρέσκο τζίντζερ και ψήνουμε σε γάστρα, τυλιγμένο στη λαδόκολλα. Το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό.

Η γέμιση για το λαβράκι έχει στόχο να προσφέρει ένταση και αρώματα στο πιάτο. Ωστόσο δεν είναι βρώσιμη και θα την βγάλετε από το πιάτο μετά το σερβίρισμα.

Το ψάρι δεν χρειάζεται ψήσιμο με τις ώρες. Αρκεί μισή ώρα, σε καλά προθερμασμένο φούρνο για ένα μέτριο λαβράκι περίπου 300 γραμμαρίων.

Το ψάρι είναι έτοιμο, όταν το κρέας του ξεκολλά με άνεση από το κεντρικό ψαροκόκκαλο.


Υλικά

1 φρέσκο λαβράκι καθαρισμένο

3-4 κλωνάρια λεμονόχορτο

1 κομμάτι φρέσκο τζίντερ (περίπου 40 γρ)

1 σκελίδα σκόρδο

1 lime (ξύσμα και χυμό)

1 καυτερή πιπεριά κέρατο

Ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σπάμε το λεμονόχορτο με το πίσω μέρος του μαχιαιριού να βγάλει τα αρώματά του

Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε την καυτερή πιπεριά. Κόβουμε το τζίντζερ σε λεπτά φετάκια (δεν χρειάζεται να το καθαρίσετε) και συνθλίβουμε το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του.

Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και προσθέτουμε το ξύσμα lime και το χυμό. Ανακατεύουμε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Στρώνουμε μια λαδόκολλα στη γάστρα, ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο και ακουμπάμε πάνω το λαβράκι. Αλατίζουμε ελαφρά την κοιλιά και γεμίζουμε με τα υλικά της γέμισης. Αραδιάζουμε ό, τι απομένει γύρω από το ψάρι και αλατοπιπερώνουμε. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

Κλείνουμε το ψάρι μέσα στη λαδόκολλα, σκεπάζουμε τη γάστρα και βάζουμε στο φούρνο για 30′ λεπτά

Σερβίρουμε το ψάρι (μέσα στη λαδόκολλα ακόμη καλύτερα)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Συνταγή για ακαταμάχητα γιαπράκια -Τυλιγμένα σε λάχανο, λιώνουν στο στόμα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗ  Αυτή η συνταγή είναι για εκείνους που προτιμούν κάτι διαφορετικό, που ξεφεύγει από τους κλασικούς λαχανοντολμάδες. Χοιρινό κρέας, μυρωδικά και ρύζι, τυλίγονται μέσα σε φρέσκο λάχανο και δίνουν το πιο νόστιμο αποτέλεσμα. Ένα από τα πολλά πιάτα που τελειώνουν με αυγολέμονο στην ελληνική κουζίνα και λατρεύουμε να απολαμβάνουμε.

Η κουζίνα της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ : Το παραδοσιακό σπετσοφάι - Πιάτο για «μερακλήδικο» μεζέ ...

  ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΛΕΞΑΝΔΡΗ Αν υπάρχει παραδοσιακό πιάτο για «μερακλήδικο» μεζέ, αυτό σίγουρα είναι το σπετσοφάι, και εμείς έχουμε τη συνταγή. Με βάση το παραδοσιακό χωριάτικο λουκάνικο, το σπετσοφάι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να καλωσορίσουμε το φθινόπωρο και την αλλαγή του καιρού που πλησιάζει. Τριμμένη ντομάτα, μυρωδικά και πικάντικη γεύση είναι τα βασικά συστατικά για μια πετυχημένη συνταγή Πώς πήρε το όνομά του το σπετσοφάι Διαβάζουμε στο λήμμα της Wikipedia, πως η λέξη σπετσοφάι ή σπεντζοφάι δεν σχετίζεται με το νησί των Σπετσών. Αντίθετα, πρόκειται για τον συνδυασμό της λατινικής λέξης «spezz» και της ελληνικής «φαγητό», που δίνει το όνομα σπετσοφάι. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, το όνομα η συνταγή το πήρε από τη λέξη «σπέντζα», που χρησιμοποιούνταν για την καυτερή πιπεριά. Καθώς το πικάντικο είναι απαραίτητο συστατικό της συνταγής, το απολαυστικό κοκκινιστό πήρε το όνομα σπεντζοφάι. Μερικά μυστικά της συνταγής Ένα σπετσοφάι εξαρτάται από την ποιότητα τ